[pic=659_1268245129.jpg]Vers is niet altijd het beste. Volgens nieuw onderzoek zijn diepvriesgroenten voedzamer dan verse. Onderzoekers van het Britse Institute of Food Research hebben onderzocht hoe voedzaam verse groenten zijn. Dat bleek minder dan verwacht.Tussen het oogsten en het eten van de groenten ligt vaak heel veel tijd. Voordat de groenten in de winkel liggen, kunnen er al twee weken voorbij zijn. En als je weet dat groenten tot 45 procent van hun voedingswaarde kunnen verliezen als er te veel tijd zit tussen het oogsten en het eten, kan je je toch wel vragen stellen.Bonen bijvoorbeeld zijn na zestien dagen al bijna de helft van hun voedingsstoffen kwijt. Broccoli en bloemkool hebben tegen dan 25 procent van hun voedingswaarde verloren, tuinerwten 15 procent en wortelen 10 procent.Diepgevroren groenten houden veel langer hun voedingswaarde, zeggen de wetenschappers. Voorwaarde is wel dat de groenten onmiddellijk na het oogsten ingevroren worden.Door: Liselotte AmpeBron: Telegraph.co.uk - 08-03-2010Bron : Gezondheidsnet.be